top of page

Tennisarmbåge

Hej läsare!

Här kommer lite information om hur det är med mig.

Det var ju ett tag sedan jag skrev något här inne. Men det finns ju orsaker till det.

Som jag skrev i mitt senaste inlägg, om att jag lovade mig själv att kontakta en fysioterapeut angående min smärta i armen och axeln. En tid bokades in snabbt hos en kvinnlig. Vi gick igenom hur smärtan och problematiken med min träning uppstått. Därefter konstaterades att jag hade åkt på tennisarmbåde och musarm. Trodde det berodde på mitt yrke som frisör. Det gör det väl till viss del, men jag började få större smärta för ett år sedan när studierna kom in i mitt livspussel.


Jag köpte genast två olika hjälpmedel mot både inflammation och smärta. Dessa hjälper till att smörja mina leder och motverka stelhet i muskler och leder. Jag for till XYZ i Hudiksvall för att hitta det jag sökte.

MSM (metylsulfonylmetan) är en organisk svavelförening som används i kosttillskott för att tillföra kroppen svavel.

Svavel finns naturligt i kroppen som en av byggstenarna i kollagen. Kollagen är ett protein som förekommer i brosk, leder, senor, ligament och muskler. Svavel finns också i keratin som är en viktig beståndsdel i hår, hud och naglar.

Djävulsklo (harpagophytum procumbens)är en sesamväxt och medicinalväxt med relativt lång tradition inom naturmedicin.

Den har använts för att behandla en rad olika tillstånd. Växten tros bland annat kunna minska ledvärk och ledstelhet vid artros. Den anses ha smärtstillande, avsvällande och antiflammatoriska egenskaper.


Nu har jag tagit båda i två veckors tid. Det har faktiskt blivit mycket bättre.

Mindre smärta

Mindre svullen i vänstra knät som jag opererat två ggr


Det gäller nu att fortsätta min rehabträning och undvika tunga lyft i både vardagen och under träningspassen.

Ikväll var det nyspårat i elljusspåret i Delsbo. Jag och Jörgen tog två korta varv i ett magiskt vinterlandskap.


Ni får ha en fin söndagkväll/Maria

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ångest!

Det är omöjligt att sätta sig in i hur det är att drabbas av psykisk ohälsa om man inte har upplevt det tillståndet. Jag är en av dom som drabbats och jag har lång erfarenhet av hur det är att leva me

Ätstörning!

När jag flyttade upp till Bollstabruk så tappade jag 10 kg på kort tid. Det berodde mycket på att jag fick bättre livsstil. Slutade röka, drack nästintill ingen alkohol och började träna. Jag och Mats

Flytten

Flytten till Kramfors blev av i februari 1989. Allt kändes perfekt och jag längtade efter den här förändringen i mitt liv. Äntligen skulle jag få komma bort från den hålan som hade förpestat mitt liv.

Comments


bottom of page