top of page

Flytten

Flytten till Kramfors blev av i februari 1989. Allt kändes perfekt och jag längtade efter den här förändringen i mitt liv.

Äntligen skulle jag få komma bort från den hålan som hade förpestat mitt liv. Ja, så tänkte jag.

Delsbo hade inte varit bra för mig på väldigt länge. Visst, jag hade egen lya, jobb och tjänade mina egna pengar. Men min tristess påverkade mig negativt och den senaste tiden var bara väldigt jobbig.


Medans jag väntade på flyttdatumet så handlade jag mycket heminredning för pengar som jag tjänat själv. Jag blev uppsagd pga arbetsbrist och hade inte så mycket för mig på dagarna förrän det var dags att ge mig av mot nya äventyr.

Min kille Mats hämtade mig och flyttlasset. Allt kändes pirrigt och jag kände mig överlycklig. Vi hade hittat en tvåa i Bollstabruk ca 6 km från Nyland där min kille hade sitt föräldrahem.

Jag sökte jobb på SAAB men dom fabriken hade börjat gå dåligt så inga nyanställda behövdes. Jag sökte ett annat arbete på ett gruppboende för förståndshandikappade i Nyland. Jag fick ett vik på ett av husen som vårdbiträde. Jag trivdes väldigt bra från början med nya arbetskollegor.


Det var skönt att få jobb ganska snabbt. Mats jobbade fortfarande på SAAB. Hans föräldrar ägde Dannero travbana och Mats jobbade också där på helger. Jag provade några gånger, men insåg att det inte var något för mig.

Efter två månader så åkte jag hem till Delsbo för att hälsa på mamma och mina vänner. Jag återvände till Bollstabruk med skam och skuldkänslor. Jag hade träffat ett ex och varit otrogen. Redan efter så kort tid. Jag började må väldigt dåligt och kände mig osäker på tåget hem till min kille och fina lägenhet.

Det är efter denna händelse som min psykiska ohälsa började på allvar.


Manisk och ätstörning

Kommer imorgon fredag!

Kram Maria

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ångest!

Det är omöjligt att sätta sig in i hur det är att drabbas av psykisk ohälsa om man inte har upplevt det tillståndet. Jag är en av dom som drabbats och jag har lång erfarenhet av hur det är att leva me

Ätstörning!

När jag flyttade upp till Bollstabruk så tappade jag 10 kg på kort tid. Det berodde mycket på att jag fick bättre livsstil. Slutade röka, drack nästintill ingen alkohol och började träna. Jag och Mats

1989-1992

Hej läsare! Nu kommer jag att berätta om tiden mellan 1989-1992. Eftersom jag brinner för att öppna upp och skriva, berätta om psykisk ohälsa så väljer jag att göra det här i bloggen. Jag tänker att a

Comments


bottom of page