top of page

Ätstörning!

När jag flyttade upp till Bollstabruk så tappade jag 10 kg på kort tid. Det berodde mycket på att jag fick bättre livsstil. Slutade röka, drack nästintill ingen alkohol och började träna. Jag och Mats bestämde oss för att gå vidare efter min otrohet i Delsbo. Vi hittade en nybyggd tvåa i Nyland. Det blev dels en nystart och närmare hans föräldrar och mitt jobb.

Jag fick ett längre vikariat på Nylandsgården där jag jobbade och det kändes fint att hjälpa människor med funktionsnedsättning.


Jag blev mer och mer inne i min träning efter flytten till Nyland. Jag gjorde workout och körde löpning. Problemen började att försämras när jag gick snabbt ner i vikt. På tre månader hade jag gått ner från 69 kg till 50 kg.

Det hemska var att jag tyckte inte att det märktes. Hjärnan tyckte att jag fortfarande var lite tjock.

Jag hade byggt muskler och hade sexpack på magen vid 59 kg. Men sen tappade jag alla muskler när jag minskade till 50 kg. Allt bara hängde. Jag somnade klockan 21.00 varje kväll. Jobbade heltid och min besatthet att gå ner ännu mer i vikt fortsatte. Många av mina arbetskollegor blev oroliga men vågade liksom inte visa att de brydde sig. Jag snäste åt dom och försökte dölja min ångest så gott det gick. Ingen kunde ta ifrån mig att jag skulle fortsätta banta.


Orolig och kontrollbehov!

Mats och jag gled mer och mer ifrån varandra.

Vi försökte att komma närmare varandra med en utlandsresa men det gick inte. Vi hade kämpat i två år innan vi gav upp. Det slutade med att han var otrogen en kväll när jag jobbade. Jag kom på honom men han erkände aldrig för mig. Det gjorde åtminstone jag. Jag kände mig äcklad och började röka igen. Jag besökte hälsocentralen i Nyland och där fick jag ingen vidare hjälp. De hade ingen kunskap på den tiden om hur man skulle hjälpa anorektiker. En sjuksköterska sa till mig att jag skulle börja äta så mycket och ofta jag kunde. Dessutom i form av kakor, socker och kaloririka livsmedel. Allt för att jag skulle gå upp i vikt.


Hetsätning/Överätning/Panikångest

Det skriver jag om imorgon... Kram

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ångest!

Det är omöjligt att sätta sig in i hur det är att drabbas av psykisk ohälsa om man inte har upplevt det tillståndet. Jag är en av dom som drabbats och jag har lång erfarenhet av hur det är att leva me

Flytten

Flytten till Kramfors blev av i februari 1989. Allt kändes perfekt och jag längtade efter den här förändringen i mitt liv. Äntligen skulle jag få komma bort från den hålan som hade förpestat mitt liv.

1989-1992

Hej läsare! Nu kommer jag att berätta om tiden mellan 1989-1992. Eftersom jag brinner för att öppna upp och skriva, berätta om psykisk ohälsa så väljer jag att göra det här i bloggen. Jag tänker att a

bottom of page